Pages

понеділок, 14 грудня 2015 р.

ЕКСКУРСІЯ НА ФАБРИКУ ЯЛИНКОВИХ ПРИКРАС


У далеких казкових місцях, за лісами і полями .... але все-таки, зовсім поруч біля Києва розташоване миле і затишне місто. Наш шлях до нього пролягав вздовж древлянських володінь, стежками, якими ходив сам Добриня Микитич зі своєю раттю. З роками ці місця перетворилися в улюблені місця відпочинку жителів Києва. 
   З цих місць і розпочалася наша казкова поїздка.
 Лише кілька місяців у році тут відбуваються неймовірні чудеса, коли працює фабрика ялинкових іграшок. Фабрика була відкрита ще в далекому 1946 році. Відвідавши фабрику ми змогли побачити всі моменти виготовлення виблискуючих скляних кульок. Кожен дізнався, як набувають форму і колір улюблені іграшки нашого дитинства і справжні шедеври ручної роботи.
 Фабрика ялинкових прикрас ручної роботи у м. Клавдієво - одна з трьох в колишньому СРСР і єдина в Україні.
    Унікальність її в тому, що всі іграшки виробляються вручну, по технології, що застосовувалась 50 та 100 років тому. 

   Зовні фабрика ялинкових прикрас нічим не нагадує місце, де народжуються дитячі фантазії. Ії зовнішній вигляд взагалі переконує у неможливості щось виробляти у цих похмурих цехах-складах.

    Тут навіть немає опалення та всередині самовіддано працюють люди, які створюють власноруч для нас казку. Святкова атмосфера відчувається, коли заходиш у приміщення, де, власне, виготовляють іграшки. Яскраві кульки на будь-який смак і розмір, веселі сніговики, тендітні сніжинки та інші атрибути новорічного свята розташовані повсюди. Протягом екскурсії ми побували у склодувному цеху.
 Саме тут зі скляної колби народжується новорічна іграшка. Скло нагрівається до 600 градусів і вправні склодуви видувають іграшки різноманітних форм і розмірів.
 Цех нанесення срібла на іграшку.

Досвідчений майстер показав нам як за допомогою спеціального розчину прозорі ялинкові іграшки набувають дзеркального кольору.
Художній цех. Тут ми побачили, як на іграшки наносяться різноманітні малюнки. Талановиті художниці з радістю продемонстрували нам секрети і особливості своєї техніки розпису.

 Музей ялинкових іграшок. Ну а у цьому залі ми потрапили у справжню казку, в якій  представлені останні досягнення індустрії ялинкових іграшок. Ми побачили різноманітні техніки виготовлення та розпису ялинкових іграшок найбільших фабрик світу .
   Майстер-клас з  розпису іграшки






Придбання новорічних іграшок у магазині фабрики
Придбавши новорічні іграшки для себе і своїх рідних, ми мали змогу підписати їх привітаннями та побажаннями.

Відвідавши фабрику ми  отримали  позитивний заряд енергії та передноворічний настрій.


Більше фото можно буде переглянути під час новорічного свята у нашому класі.

 На сторінці "Цікавики нашого життя" ви зможете висловити свої враження від екскурсії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

20. 05 Географія

Тема: Контрольна робота з теми «Третинний сектор господарства».  Пройти контрольний тест за посиланням або кодом доступу до тесту на сайті ...