Pages

неділя, 18 березня 2018 р.


Нагадуємо основні правила поведінки під час погіршення погодних умов :
    У найближчі дні очікується погіршення погодних умов. Тому з метою запобігання переохолодженню учнів  просимо вжити всіх заходів безпеки під час ускладнення погодних умов, а саме:
1. Одягатися та взуватися необхідно відповідно до температури повітря та погоди, одяг та взуття повинні бути теплими та сухими, бажано з натуральних матеріалів. Взуття (в т. ч. чобітки, лижні черевики, черевики з ковзанами) повинно бути вільним, щоб не здавлювати тканини і не порушувати кровопостачання нижніх кінцівок. Для взуття треба використовувати повстяні устілки, одягати шерстяні шкарпетки.
2. Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом;
3. Відкриті частини обличчя та голови (вуха, підборіддя, щоки, ніс) необхідно періодично перевіряти для попередження відмороження.
4. Не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас, оскільки метал охолоджується до низьких температур швидше ніж тіло, внаслідок чого можливе “прилипання” цих предметів до шкіри з виникненням почуття болю та холодових травм;
4. Необхідно уникати тривалого перебування у холодних сирих приміщеннях та роботи на відкритому повітрі у холодну погоду з підвищеною вологістю повітря.
5. Не варто виходити на вулицю спітнілими та слід уникати надмірних фізичних навантажень.
6. На вулиці рухатись обережно, намагатись триматись далі від кромки дороги, оскільки ускладнений рух на шляхах може спричинити аварійні ситуації із автотранспортом. 
7.При сильних поривах вітру – не підходити близько до розлогих дерев, електроопор та хитких конструкцій, які можуть впасти
8. Перед виходом на мороз бажано поїсти (  гарячі їжу та напої)  - Вам необхідна додаткова енергія.
9. Відмовтесь на цей період від прогулянок, особливо в нічний час. Обмежте час перебування на вулиці.
З А П А М ’Я Т А Й Т Е :
Ваше життя та здоров’я перш за все залежить від вибору правильної поведінки. Не нехтуйте правилами безпеки. Будьте обережні!



Немає коментарів:

Дописати коментар

20. 05 Географія

Тема: Контрольна робота з теми «Третинний сектор господарства».  Пройти контрольний тест за посиланням або кодом доступу до тесту на сайті ...