Pages

пʼятниця, 26 жовтня 2018 р.

    Мій рідний край – це мова, пісні, книжки, а ще звичаї і традиції народу. Щоб краще це зрозуміти – треба зазирнути у історичне минуле нашого краю. Саме таким віконцем в давнину для учнів нашого класу стало відвідування 25 жовтня міського краєзнавчого музею.
    Учнів класу було поділено на 2 групи, що дало змогу кожному максимально наблизитись до експонату, а до деяких, навіть, і доторкнутись. Від цього у учнів виникало відчуття старовинного духу, захоплення, піднімався настрій, хотілося дізнаватись ще і ще…
       Красу та неповторність нашого краю відчули тоді, коли у вітринах розглядали рештки органічного світу, корисні копалини, види тварин, більшість з яких занесено до Червоної книги, а також знаряддя праці, зброю, предмети побуту, глиняний посуд різних культур кам'яного віку…
       Велику увагу екскурсоводи звернули на етапи розвитку міста, видатних людей Первомайщини, важкі сторінки, пов’язані з Великою Вітчизняною війною. 
      Нікого не залишило байдужим відвідування меморіальної виставки «Бойове братство», присвячену нашим землякам-воїнам, полеглим в зоні АТО.
          Протягом екскурсії учні ознайомилися з виставкою картин «Свіча роду. Андрій Антонюк», присвячену 75-й річниці від дня народження народного художника України, лауреата Національної премії імені Т. Шевченка, уродженця міста Первомайська Андрія Антонюка.
  Вразила своєю творчістю місцева майстриня Жанна Семененко-Руських, яка використовує найскладніші техніки шитва та дотримується традицій у зображенні символів і орнаментів. Роботи виставки "Символи і барви трипільського степу" сповнені образно-символічним змістом. Рушники, скатерки, чоловічі і жіночі сорочки є індивідуальними і неповторними. 
    Цікава екскурсія не тільки збагатила новими знаннями та корисною інформацією, але й залишила безліч позитивних емоцій від спілкування. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

20. 05 Географія

Тема: Контрольна робота з теми «Третинний сектор господарства».  Пройти контрольний тест за посиланням або кодом доступу до тесту на сайті ...